mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapia florala
Index » Boli si tratamente » Terapia florala
» Pregatirea amestecului

Pregatirea amesteculuiinainte de a lua medicamentului, acesta trebuie sa fie diluat. in functie de folosire, exista diferite posibilitati de a obtine amestecul potrivit.In situatii urgente, care necesita ajutor imediat, se toarna intr-un pahar cu apa cateva picaturi din fiecare extract de flori, iar din acesta se bea cate o inghititura din timp in timp, pe parcursul unei zile intregi. Acest tratament se continua pana cand starea pacientului sg resilizeaza.In cazul bolilor care necesita un tratament mai lung, se obtine mai intai amestecul intr-o sticluta de 20, 50 sau 100 mi. Aceste sticlute pot fi de asemenea cumparate de la farmacii. Ca baza pentru amestecul final poate fi folosita apa proaspata sau un amestec compus din apa si alcool rafinat 30%, pentru a tine mai mult timp. in cazul in care nu poate fi folosit alcool (la persoane care nu au voie sa bea alcool sau la copii} poate fi folosit si otetul de fructe ca baza a amestecului.


La prepararea amestecului final, se toarna cate un strop din fiecare esenta in 10 ml de lichid. Deci, intr-o sticluta care contine 20 ml de lichid, se toarna cate doua picaturi din fiecare esenta. Daca sunt folosite, de exemplu, patru flori diferite, se toarna 4x2 picaturi pentru o sticluta de 20 ml. Restul sticlutei este umplut doua treimi cu apa si o treime cu alcool. Amestecul va tine cateva saptamani.
Din solutia obtinuta se toarna cu pipeta direct pe limba sau intr-o lingurita. in cazul copiilor, amestecul poate fi adaugat si in ceai. Se recomanda ca medicamentul sa fie pastrat cateva secunde in gura, pentru a accelera efectul acestuia.In mod normal, se iau de patru ori pe zi cate patru picaturi. in situatii speciale, de exemplu in cazul unor dureri acute, medicamentul poate fi luat mai des. Nu trebuie sa va fie teama de un supradozaj, pericolul fiind inexistent datorita faptului ca florile isi fac efectul intr-un energetic.


Durata tratamentului difera de la un pacient la altul. De multe ori, picaturile isi fac efectul in decurs de cateva ore sau zile, resilind echilibrul sufletesc.
Dupa silirea diagnosticului, pacientul ia medicamentul cateva saptamani, timp in care observa daca s-a schimbat ceva in starea lui sau daca amestecul de te Bach trebuie refacut. Dupa aceea, se recomanda un tratament mai lung, in functie de progresele obtinute tinandu-se insa cont de faptul ca un control regulat, la un interval de 4-6 saptamani, este absolut necesar.
Pacientul trebuie sa fie constient de faptul ca loul clinic al bolii se poate schimba; un simptom poate sa dispara sau sa fie inlocuit prin altul.
Din aceste moti, este necesar ca amestecul de te sa fie refacut, prin eliminarea sau adaugarea unei te.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor