mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
Index » Boli si tratamente » Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
» Enterocolitele

Enterocolitele







Sunt inflamatii cronice sau acute ale intestinului subtire si intestinului gros (colonului), datorita unei infectii sau intoxicatii. Se manifesta prin dureri abdominale, diaree (alternand uneori cu consti-patie) etc. Enterocolita se poate asocia cu gastrita ducand la gastro-enterocolita.
In tratamentul acestor boli se recomanda foarte mult afinele (au proprietati constipante), sub forma de infuzie, decoct, macerat la rece, tinctura, suc (din afine fierte, indulcit, cu zaharina), afinata si vin de afine. T indura din fructe de Afin sau din fructe si frunze de Afin, cate 10 picaturi , de 3 ori pe zi, este indicata atat in ente-ritele acute, cat si in cele cronice. Decoctul din fructe si frunze de Afin 10% (pisate), fierte in 0,5 litri de apa, se bea caldut, fractionat in 3 portii, in cursul unei zile; are proprietati astringente si antibiotice.In terapia enteritei si enterocolitei se mai indica :


» Mere fara coaja (pielita), rase pe razatoare de sticla, 300 ' 500 g zilnic, in 3'5 mese, timp de 3'5 zile (contin pectine, care le imprima proprietati absorbante, detoxifiante).
» Otetul de mere, doua lingurite la un pahar cu 100 ml apa. Se bea cate o lingurita din 5 in 5 minute, timp de doua ore, apoi se I consuma inca un pahar din care se bea cate o lingurita din 15 in 15 minute; in urmatoarele 2'3 zile se serste cate un pahar din acest amestec la fiecare masa (J a r w i s C. T)., 1976) ; Merele\".
» Compoturi neindulcite din frude astringente : afine, gutui, coarne etc.
» Decoct din frunze de Frag, care contin 12'15% tanin, precum si fragarol (un alcool triterpenic).


» Infuzie din frunze de Mur 1 % sau decoct 2 % ; se recomanda bolnavilor cu enterocolita cronica suferind totodata de hemoroizi, fisuri anale sau de stomatita. Frunzele de Mur sunt acti prin acizii i oxalic, lactoizocitric, succinic s.a.
» Infuzie din frunze de Zmeur, 1 '2 lingurite de frunze maruntite la 200 ml apa clocotita; se beau doua cani pe zi.
» Tinctura din coarne, 20 de picaturi de 3'4 ori pe zi (in en-teritele acute) ( Coarnele\").
» Maceratul din fructe de Paducel are o indicatie aparte rente-rita amibiana », Paducelul\".



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor