mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
Index » Boli si tratamente » Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
» Constipatia cronica,

Constipatia cronica,







Prin constipatie se intelege evacuarea intarziata si insuficienta a continutului intestinal (scaune rare, o data la 2'4 zile, si in cantitate redusa). Constipatia este produsa iie de scaderea\' toni citatii musculaturii intestinelor (constipatie atona), fie de contractarea acestei musculaturi (constipatie spastica). Boala poate provoca dureri de cap, lipsa de pofta de mancare, indispozitie etc. in dietote-rapia acestei boli sunt indicate :
» Fructe uscate (deshidratate): prune, caise, smochine, stafide inmuiate 6'8 ore in apa, care se consuma impreuna cu lichidul.
» Fructe proaspete cu actiune laxativa : prune, caise, cirese dulci, coacaze rosii, capsune, mure, mere, pere, piersici, visine,\' masline, portocale, smochine^ struguri s.a. Aceste fructe trebuie consumate impreuna cu pielita lor >(nedeeojite), in cantitate de 600'800 g pe zi, divizate in 3 portii.
» Dulceata si compot de smochine (au efect excelent in constipatie).
» Alune sau nuci usor prajite, mancate dupa un compot de prune sau de mere.

» Decoct din lastari de Smochin (are efect laxativ si diuretic) ( Smochinele\").In constipatiile cu complicatii, fructele trebuie consumate sub forma de suc sau de compot.
Primele sunt laxati atat in stare proaspata, cat si uscate. Alte specii de fructe (caise1, capsuni, dude, mure) devin laxati sau usor laxati numai la coacerea deplina, cand taninul din ele dispare; in faza de parga, aceste fructe au destul de mult tar.in si, deci, sunt consti pante.
» Dulceata, marmelada si magiunul sunt, de asemenea, laxati.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor