mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Proceduri populare

Proceduri populare







1. De trei ori pe saptamana se spala parul cu decoct tare din amestec de iarba de urzica si podbal, in cantitati egale.
2. Se bea ceai din ta de soparlita medicinala (15 gr. la 1 1 de apa).
3. Dupa spalare, se clateste parul cu infuzie de frunze tinere de coacaz negru.
4. Se bea ceai de urzica moarta, Viola tricolor, iarba rosie si frunze de fragi.
5. Se umezeste parul cu tinctura de radacini de steregoaie (o parte rizomi si 10 parti vodca se amesteca, se lasa la macerat doua saptamani, dupa care se filtreaza).
6. Se frectioneaza pielea capului cu infuzie de iarba de pelin (2 linguri la un pahar cu apa clocotita).
Brusture (radacini) - 20 gr.;


calendula (flori) - 10 gr.

Amestecul de te se fierbe intr-un litru de apa, timp de 5 minute. Cu acest decoct se spala parul, nu mai putin de doua ori pe saptamana.


7. Cu un decoct tare din radacini de obligeana si flori de calendula se clateste pielea capului saptamanal, fara a o sterge apoi cu prosopul, ci lasand sa se usuce de la sine. Cura consta in 5-7 asemenea clatiri.
8. Cu o infuzie de rizomi de obligeana (10 gr. la un pahar cu apa clocotita) se spala capul si se frectioneaza apoi radacina parului.
9. Un decoct din frunze sau muguri de mesteacan si flori de soc, in proportii egale, se aplica extern, prin frectionari.
10. Cu o infuzie fierbinte din flori de busuioc (o lingura cu flori la un pahar cu apa clocotita) se maseaza pielea capului.
11. Cu o infuzie fierbinte din buchetele de calomflr sau musetel in otet si apa (doua linguri cu te la 200 mi otet de mere) se frectioneaza, zilnic, parul deschis la culoare.
12. Cu un decoct tare din frunze de podbal se spala parui.
13. Pentru stimularea cresterii parului, se frectioneaza cu un decoct din coada-calului de camp (15 gr. la 200 ml de apa se fierb, pe baie de abur, pana cand lichidul scade la jumatate).
14. Zilnic, se frectioneaza pielea capului cu infuzie de salvie (lOgr. la200 ml de apa).
15. Se spala capul cu un decoct tare, din parti egale de scoarta de salcie si radacini de brusture.
16. Pentru stimularea cresterii, parul se spala cu un decoct din rizomi de nufar galben in bere.
17. Se ung zonele de pe care parul a cazut cu ta de scai maruntita, dupa ce, in prealabil, i s-au indepartat spinii.
18. Dupa spalare, se clateste parul cu un decoct din tulpini de caprifoi (doza este arbitrara).
19. Se amesteca cate o lingura cu radacini de brusture, rizomi de obligeana, flori de calendula si conuri de hamei. Amestecul se fierbe intr-un litru de apa clocotita si se lasa la infuzat, timp de 30 de minute. De 2-3 ori pe saptamana, se tine infuzia pe par, in timpul noptii.
20. Radacina proaspata, tocata, de nufar alb, amestecata cu rasina fluida de brad se aplica pe portiunile cu chelie, dupa spalare cu decoct de te.
21. Se spala parul cu un decoct de muschi de pamant, preparat din 20 gr. de ta care se fierbe in 300 ml de apa, pana ramane 1/ 3 din volumul initial. Lichidul se indulceste cu miere si se bea ca ceai, ia care se adauga vin rosu.
22. Se consuma fructe de catina si se bea, fara restrictie, decoct de ramurele tinere. Cu acelasi decoct se frectioneaza capul.
23. 100 gr, de frunze de urzica dioica se acopera cu un amestec de 0,5 1 otet si 0,5 I de apa. Se lasa la macerat 6 ore. Cu maceratul obtinut, se spala pielea capului (pe portiuni), o data la doua zile, timp de o luna, in caz de alopecie areata.
24. O lingurita cu radacina maruntita de stanjenel galben se opareste cu un pahar cu apa clocotita. Se fierbe timp de 5 minute. Se raceste si se filtreaza. Se frectioneaza zonele afectate de caderea parului. Concomitent, se utilizeaza, intern, decoct de stanjenel cu decoct de radacina de obtigeana, in proportie de 1:1.
25. 4 lingurite cu flori de arnica de munte se oparesc cu 0,5 1 de apa. Se lasa la infuzat timp de 3 ore, dupa care se frectioneaza zonele cu chelie.
26. O lingura cu radacini taiate marunt de ciubotica-cucului de primara se opareste cu un pahar de apa clocotita. Se frectioneaza zilnic locurile afectate.




27\'. Amestecul 1

Iarba mare (rizom) - 30 gr.;


sunatoare-40 gr.;

brusture mare (radacina) - 30 gr.
O lingura cu acest amestec se opareste cu 2 pahare de apa clocotita, se fierbe timp de 5 minute, se lasa la infuzat 3 ore, se filtreaza. Se bea cate 1/3 pahar, de 3 ori pe zi.
28. Amestecul 2 Merisor (frunze) - 15 gr.; iarba rosie (ta) - 15 gr.
Cu decoctul pregatit din acest amestec, se spala pielea capului, de 2-3 ori pe saptamana.
Iarba neagra (iarba) - 3 lingurite;


urzica dioica (frunza) - 3 linguri;

sc alb (scoarta) - o lingura.
Cu decoctul pregatit se spala pielea capului de 3 ori pe saptamana.
29. Amestecul 3


Iarba mare (radacina, rizom) - 15 gr.;

sunatoare (iarba) - 20 gr.;


calendula medicinala (flori) - 15 gr.;

patlagina mare (frunza) - 15 gr.;


musetel de farmacie (flori) 10 gr.;

coada-calului de camp (iarba) ~ 10 gr.
O lingura cu acest amestec se opareste cu 2 pahare cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de trei ore, se filtreaza. Se bea cate \'/a de pahar, de 3 ori pe zi.
30. O pasta din mieji de migdale amare si dulci pisate se amesteca cu lapte proaspat si se aplica pe zonele cu chelie, pentru 30 de minute. Se spala cu apa calda.
31. 75 de gr. de radacina maruntita de brusture de pasla se lasa intr-un loc cald timp de 3 zile, intr-o cantitate mica de apa. Apoi, se fierb pe foc mic, in 200 gr. de ulei de masline sau orice alt ulei vegetal, timp de 20 de minute si se filtreaza. Cu alifia obtinuta se maseaza zonele afectate de calvitie, zilnic, timp de 1-2 luni.
32. 200 gr. de ceapa impreuna cu 200 gr. de urzica se trec prin masina de tocat carne. Se colecteaza sucul si se filtreaza. Zilnic, se frectioneaza zonele cu chelie.
33. Amestecul 4 Stejar (scoarta) - 30 gr.; salcie (scoarta) - 30 gr.; cimbrisor urcator (iarba) - 30 gr.
4 linguri cu amestec se acopera cu un litru de apa. Se fierbe totul. Se frectioneaza pielea capului.
34. Amestecul 5 Magheran (iarba) - 10 gr.; sunatoare (iarba) - 15 gr.; calendula (flori) - 15 gr.; urzica (frunze ) - 20 gr.; brusture (radacina) - 15 gr.; hamei (conuri) - 10 gr.; salvie (iarba)- 15 gr.
Peste o lingura cu acest amestec se toarna un pahar cu apa, se fierbe timp de 5 minute, se infuzeaza 2 ore, se filtreaza. Se bea cald, cate Vt. pahar, de 2 ori pe zi, inainte de masa, timp de 2-3 luni.
35. Cu tinctura din ardei rosu se frectioneaza pielea capului.
36. Se frectioneaza zonele cu calvitie, zilnic, seara, alternand timp de 5-7 zile cu tinctura de leriana, extract de eleuterococ, apa de steregoaie, rotocan, maraslavin sau suc de kalanhoe, patlagina.
37. Se toaca prin masina de tocat carne radacina de brusture, peste care se toarna apa fierbinte; se adauga putina slanina, se pune amestecul intr-un s care se introduce intr-un cuptor fierbinte. Dupa 6-8 ore, se scoate sul, se filtreaza continutul, iar cu alifia obtinuta se unge pielea capului si parul, seara. in caz de arsuri, alifia se prepara din frunze si radacini proaspete, tocate marunt si fierte cu unt de ca.
38. impotri eczemei uscate a capului si a caderii parului, o data pe saptamana se spala capul si se maseaza cu sare de bucatarie timp de 15 minute. Apoi, se clateste cu aceeasi apa. Cura inciud» 6 proceduri.
39. Daca in tratarea calvitiei, in afara de metodele alese de dumneavoastra, veti urma si o cura cu germeni de grau, efectul tratamentului fi cu mult mai mare.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024