mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pielea
Index » Sanatatea familiei » Pielea
» Sutienul

Sutienul





Regiunea sanilor este, cum stie toata lumea, o zona extrem de delicata. Ea trebuie ferita de traumatisme si ingrijita cu multa atentie, pentru ca sanii sa-si pastreze frumusetea si sanatatea cat mai mult timp. Un rol foarte important in aceasta privinta il joaca sutienul. Chiar dupa nume tfr. soutien = sustinator), acest articol de lenjerie a fost inventat nu neaparat din cochetarie, ci din necesitate.
Desi, in general, se considera ca este mai sanatos sa nu se poarte sutien, in timpul zilei, orice femeie trebuie sa poarte sutien]
Indiferent daca sanul este mai mare sau mai mic, sutienul are cateva functii foarte importante, lata cel putin cinci motive pentru care este recomandabil sa nu uitati sa va puneti sutienul in fiecare dimineata:
1. Sustine glanda mamara care, in mod natural, nu are mijloace proprii eficiente de sustinere! Masa glandulara este continuta intr-un invelis de piele care nu poate opri lasarea sanului (sub influenta fortei de gravitatie a Terrei). Muschiul pectoral peste care este asezat sanul, chiar antrenat, nu are rolul de a-l ridica: este doar o vecinatate\", nu un sustinator. Cand sanii sunt grei (de la natura, sarcina, alaptare, imte mamare), sutienul are un rol deosebit de important: atractia gravitationala este proportionala cu masa (obiectului). Multe femei cred ca daca au recurs la operatia de marire de sani ( mai jos, cap. 10.6.1.), nu mai trebuie sa poarte sutien. Din contra, numai ocazional este permisa nepurtarea sutienului (evenimente speciale, rochii cu croieli deosebite).
2. Protejeaza glanda mamara de traumatisme mecanice
- sanii care atarna, care se misca dintr-o parte in alta sunt supusi unor microtraumatisme continue! - in timpul vietii cotidiene sau al activitatilor sportive.
Sutienul costumului de baie protejeaza sanul de agresiunea radiatiilor solare. Desi moda topless este in mare voga, nu uitati ca sanii sunt un tesut glandular, prin urmare, mai receptisi mai sensibil la agresiunea solara, care poate produce dezordini\" celulare (uneori maligne). Deci atentie!


3. Ajuta la mentinerea igienei regiunii mamare.

4. Confera un aspect ingrijit si decent persoanei care il poarta.


5. Are un rol estetic, prin forma si model.




Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai