mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Cauzele aparitiei bolilor de piele
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Cauzele aparitiei bolilor de piele
» Scaderea imunitatii

Scaderea imunitatii







Omul nu se imbolnaveste, atata timp cat sistemul de aparare al organismului sau este in buna stare. Mecanismul de aparare al omului, respectiv sistemul imunitar, este o inventie mareata a naturii. Daca el functioneaza corect, atunci sansele microorganismelor patogene sunt nesemnificative. Un sistem imunitar care functioneaza bine este cea mai buna garantie pentru o solida sanatate a dumneavoastra. Cu un puternic mecanism de aparare al organismului, va veti putea impotri imbolnarii. E uimitor ca sistemul imunitar mai functioneaza bine, chiar si in zilelele noastre, la atat de multi oameni. Noi, cei moderni, ducem o asemenea ata, de parca chiar am vrea sa ne scoatem din functiune propriul sistem imunitar. O data cu inaintarea in rsta, forta acestuia slabeste, ceea ce nu e de mirare, daca avem in vedere numeroasele solicitari la care il supunem zilnic.
Buna functionare a sistemului imunitar depinde de noi. De indata ce mecanismul imunitar slabeste, cei mai diversi agenti patogeni obtin acea sansa pe care abia o asteptau. Daca veti acorda sistemului imunitar cea mai mica atentie si va veti ingrij i de el, atunci recunostinta lui nu se va lasa mult asteptata. Va veti simti tineri si acti, veti ramane sau veti deveni sanatosi fara a face apel la mij loace miraculoase sau preparate medicamentoase de sinteza, ci numai la propriije eforturi.In fiecare zi, delicatul mecanism al sistemului imunitar este atacat de fragmente celulare defectuoase, rusi si bacterii, dar in majoritatea cazurilor, noi nici macar nu observam ca in organism se duce o lupta.


Sistemul imunitar al majoritatii oamenilor este capabil sa distruga agentii patogeni fara antibiotice sau alte medicamente, ci numai datorita reactiei inflamatorii naturale.
Trebuie doar sa asteptam putin, dar in majoritatea cazurilor, oamenii nici nu vor sa auda de autondecare, nu gasesc nici timpul, nici rabdarea necesare pentru aceasta.
Sistemul imunitar al barbatilor difera de cel al femeilor. Se pare ca femeia are un sistem imunitar mai eficient decat al barbatului si, de aceea, durata medie de ata a femeii este mai mare. Barbatii sunt mai frecvent supusi bolilor infectioase (desi, poate ca, in acest caz, un anumit rol il joaca comportamentul diferit, precum si locul deosebit al barbatilor in structura sociaia).
Totodata, marea receptitate fata de infectii se poate explica, la nivel celular, pornind, mai degraba, de la functiile hormonale. De fapt, adevarul este ca cei mai importanti hormonii genitali" class="alin2">hormoni masculini -testosteronii- se pot prinde de limfocite, impiedicandu-le actitatea. Estrogenii - hormonii sexuali feminini - care au o structura chimica similara testosteronilor - exercita o influenta stimulatoare asupra limfocitelor, ceea ce se exprima intr-un nivel mai inalt al imunoglobulinelor la femei, respectiv intr-o cantitate mai mare de albumine - anticorpi - in sange.


Sarcina sistemului imunitar nu esie numai de a apara, dar si de a influenta puternic tot ceea ce intretine ata. De exemplu, el poate elibera substante care inlesnesc sau prelungesc somnul, ajutand organismul slabit de boala sa-si refaca fortele.
Cu cativa ani in urma, cercetatorii au descoperit ca sistemul imunitar depinde direct si de starea sistemului nervos. De aceste doua sisteme este legat si asa-numitul sistem endocrin, caruia ii apartin glandele producatoare de hormoni. Contactele dintre psihic, actitatea hormonala si protectia autogena a organismului se realizeaza cu ajutorul mai multor substante care indeplinesc rolul de curieri.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024