mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Ranile - tratare lor cu remedii naturale

Ranile - tratare lor cu remedii naturale






in lipsa unui tratament de specialitate, in conditii de izolare, ranile pot beneficia de unele remedii naturale, mai exact de unele te medicinale, pentru proprietatile lor antiseptice, astringente, cicatrizante, antihemoragice etc.

Fitoterapie

Uz extern:

-spalare cu: infuzie de lentica (60 g flori la 1 litru de apa); infuzie de frunze de alun (25 g la 1 litru de apa); infuzie de petale de trandafir rosu (50 g la 1 litru de apa); decoct de coaja de arin (30 g la 1 litru de apa); decoct de frunze de mesteacan (60 g la 1 litru de apa);

- comprese locale cu: infuzie de lentica (o lingura de flori la o cana de apa); infuzie de flori de musetel (3 linguri la o cana de apa); infuzie de sorv (2 linguri la o cana de apa); suc de ceapa sau usturoi (indoitecu apa fiarta si racita);



- bai locale cu: infuzie de lentica, musetel si muguri de pin, in parti egale (o lingura din acest amestec la o cana de apa); infuzie de coada soricelului (3 linguri la o cana de apa); infuzie de muguri de plop (o lingura la o cana de apa).

Alfe remedii: pielea din jurul ranii fi spalata cu apa si sapun, dupa care se turna pe rana apa fiarta si racita pentru indepartarea corpilor straini.

Remedii pentru ranile care sangereaza mult

-aplicarea deasupra ranii a unui garou improvizat (curea, crata, bandaj etc), cu notarea orei respective; in timpul transportului la spital, garoul fi slabit la fiecare 15 minute;

- apasare puternica pe artera principala din regiunea respecti;

- tamponari sau aplicare de comprese sterile cu decoct de: coaja de stejar (2-3 linguri la o cana de apa^' coaja de salcie (2-3 linguri la o cana de apa); rachitan (o lingura la o cana de apa).





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor