mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu uleiuri esentiale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu uleiuri esentiale
» Efectul plateau

Efectul plateau





Efectul PlAteau (de la numele celui care i-a descoperit principiul) este intilnit in toate curele cu uleiuri esentiale, intr-adevar, corpul reactioneaza prompt la uleiurile esentiale, iar ameliorarea se observa, in mod normal, chiar din primele zile. Dupa citeva saptamini, efectele poziti sint mai putin evidente, iar la capatul mai multor luni, atunci cind s-a atins un fel de prag determinat de teren, de doza, precum si de uleiul esential ales, ajungem la o oarecare obisnuinta.In aceasta situatie nu numai ca nu se mai observa nici o ameliorare, dar, in anumite cazuri, putem obtine un efect nedorit.
Pentru a evita aceasta stare de lucruri, este imperios necesar sa pastram intr-un fisier data la care am inceput tratamentul si sa nu il prelungim mai mult de citeva luni, fiind indicata o perioada de intrerupere.
Efectului Plateau i se adauga si cel de intoxicatie: este inutil, ba chiar daunator sa depasim dozele recomandate. Nu vom obtine un efect de relaxare scaldindu-ne in apa in care am turnat 30 ml de ulei esential de portocala, ci, cu siguranta, ne vom intoxica!
Un aspect deosebit de important pentru aromoterapeutii care recomanda uleiuri esentiale clientilor neinitiati: obisnuim sa luam o pastila atunci cind ne doare putin capul, si doua atunci cind ne crapa capul de durere, dar nu putem proceda la fel cu uleiurile esentiale. O doza mai mare decit cea recomandata poate crea probleme gra de sanatate. Acelasi lucru ii face pe unii sa spuna ca sint alergici Poate sint cu adevarat mai sensibili, dar cu siguranta au depasit doza recomandata!


Rezumatul regulilor elementare


1. Copiilor sub 8 ani nu li se recomanda nici un ulei esential pur.
2. in cadrul acestui ghid nu li se recomanda nici un ulei esential pur femeilor insarcinate sau care alapteaza. Nu se recomanda nici un ulei esential pur din familia celor dermocaustice pentru uzul extern. in urma unei simple lecturi a acestui ghid, cititorul novice nu dobindeste nici experienta si nici cunostintele suficiente pentru a putea predea efectele uleiurilor esentiale asupra altei persoane, mai ales asupra copilului mic. De retinut, de asemenea, ca bariera placentara nu functioneaza in cazul uleiurilor esentiale.
3. Consum total pe zi, indiferent de modul de utilizare -frecnt (bai, masaje) sau ocazional: 20 de picaturi de ulei esential, dintre care maxim 3 picaturi foarte puternice precum ulei de cuisoare, cimbrisor, salvie Consum mediu: 10 picaturi.
4. Cura-soc in caz de afectiuni gra: 3, maxim 7 zile.
5. Cura prelungita pentru afectiuni cronice (a nu se pierde din dere efectul Plateau): 21 de zile si o saptamina pauza sau doua tipuri de cura in alternanta.
6. Cura de intretinere sau de prenire: 7 pina la 21 zile.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor