mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile sangelui
Index » Boli si tratamente » Bolile sangelui
» Hemoragia

Hemoragia







Denumirea de hemoragie se aplica in general oricarei scurgeri de sange in afara selor.
A. Hemoptizia si hematemeza . Daca se produce o hemoragie in interiorul organismului (hemoragie interna), problema este de a sti daca sangele provine din stomac sau din plamani. Putem concluziona ca este vorba de o hemoragie pulmonara (sputa cu sange, hemoptizie), cand sangele apare in mijlocul unui acces de tuse si este spumos si colorat rosu deschis; dimpotri, este o hemoragie gastrica (provenind din stomac) daca sangele este exteriorizat prin voma, si are
0 nuanta maro foarte inchis, asemanatoare cu zatul de cafea. Hemoragiile sunt intotdeauna inspaimantatoare si reclama precautie, deoarece ele implica pericole mai mari sau mai mici.
Daca sangele provine din stomac, inseamna ca vreo artera mica este in suferinta. Neglijenta in aceasta privinta ar putea genera anemia sau o alta boala gra. Trebuie deci sa cautam sa vindecaiti cat de repede portiunea lezata a stomacului.


Sputa cu sange provenind din plamani este mai periculoasa, adesea foarte periculoasa. in consecinta, trebuie sa lecuim bolnavul cat mai curand posibil.
In cele doua rietati de hemoragie, ceaiul de coada-calului este intotdeauna primul remediu, datorita proprietatilor sale astringente. Daca sangele naleste, pe nari, trebuie sa inspiram deseori pe nas, ori de cate ori se poate. Daca sangele tasneste pe gura, luati la fiecare 2-3 minute cate linguri din aceeasi infuzie. De regula, ea calmeaza foarte repede. Chiar dupa ce hemoragia a incetat in intregime, mai trebuie luat ceai de coada-calului un oarecare timp. Personal, nu cunosc nici un caz in care coada-calului sa nu fi ajutat cu promptitudine.


Daca hemoragia se repeta de cate ori, trebuie cautate cauzele. Ori este bolnav plamanul, si atunci pacientul trebuie inclus in categoria tuberculosilor; ori este un prea mare aflux de sange catre cap, si atunci acest aflux trebuie suprimat ( cap. "Congestii"); sau el provine din abcesele existente in stomac.
Hemoragia care are drept cauza leziunea vreunui s sau organ important nu este discutata aici, deoarece, in aceste cazuri, orice ajutor este, de obicei, de prisos. De cele mai multe ori, pacientul moare brusc.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor