mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Simptomele digestive
Index » Boli si tratamente » Bolile digestive » Simptomele digestive
» Durerile abdominale

Durerile abdominale






Durerile abdominale pot aparea singure sau pot insoti alte simptome digestive. Episoade ocazionale de durere pot fi determinate de excesele gastronomice sau de faptul ca ati mancat prea multe produse daunatoare -grasimi, alimente care produc gaze sau, in cazul celor cu intoleranta la lactoza, produse lactate. De obicei durerea dispare in cate ore. In cazul infectiilor virale\'sau bateriene, poate dura 1-2 zile.
Durerile abdominale recurente, persistente, severe sau acompaniate de alte semne si simptome pot semnala o afectiune mai gra. Localizarea durerii ii poate fi de ajutor medicului dumneavoastra pentru a restrange lista cauzelor posibile. Totusi, uneori, localizarea poate fi eronata.
Zona ombilicului. Durerea in apropierea ombilicului este adeseori legata de o afectiune a intestinului subtire sau a apendicelui (apendicita). Apendicele este o proeminenta vermiculara care iese in afara conturului colonului dumneavoastra. El poate fi blocat de reziduuri alimentare, ceea ce poate duce la inflamarea, umflarea si umplerea lui cu puroi. Fara tratament, un apendice inflamat se poate sparge si poate determina o infectie gra (peritonita). Pe langa durerea in partea inferioara dreapta a abdomenului, mai pot exista si alte simptome ale apendicitei, cum sunt greata, voma. lipsa poftei de mancare, febra moderata si senzatia de flatulenta sau de defecatie.
Deasupra ombilicului. Chiar deasupra ombilicului este zona epigastrica. Aici puteti astepta sa resimtiti durerile provocate de aciditatea gastrica. Durerea persistenta in aceasta zona poate, de asemenea, semnala o problema a partii superioare a intestinului subtire (duoden), a pancreasului sau cii biliare.
Sub ombilic. Durerea sub ombilic si care se raspandeste pe partile laterale ale abdomenului poate semnifica o afectiune a colonului. Cauze mai frecvente ale durerii in aceasta zona la femei sunt infectiile urinare si boala inflamatorie pelviana.
Partea superioara stanga a abdomenului. Durerea in aceasta zona este neobisnuita. Daca o aveti, poate sugera o afectiune a colonului, stomacului sau pancreasului.
Partea superioara dreapta a abdomenului. Durerea intensa in partea superioara dreapta a abdomenului este adeseori legata de inflamatia cii biliare (colica\" biliara). Durerea poate iradia spre centrul abdomenului si spre spate. Uneori, inflamarea pancreasului sau duodenului poate produce durere in aceasta zona.
Partea inferioara stanga a abdomenului. Durerea aici cel mai adesea sugereaza o problema a colonului descendent, de unde sunt eliminate reziduurile alimentare. Afectiunile posibile cuprind infectia colonului (diverticulita) sau inflamatia lui (boala Crohn sau colita ulcerati).
Partea inferioara dreapta a abdomenului. Inflamatia colonului poate, de asemenea, produce durere in partea inferioara dreapta a abdomenului. O alta cauza posibila, si mai gra, este apendicita.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor