mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Calculii biliari
Index » Boli si tratamente » Bolile digestive » Calculii biliari
» Trei tipuri

Trei tipuri







Nu toti calculii biliari au aceeasi compozitie. Ati putea aa una dintre cele trei variante.
Calculi de colesterol. Ei sunt facuti din colesterolul pe care bila nu-l poate mentine dizolvat. Aproximativ 80-85 % dintre calculii biliari intalniti in Statele Unite si in Europa sunt compusi predominant din colestrol. Unii contin colesterol pur, dar majoritatea contin cantitati apreciabile din alte substante, cum sunt bilirubina si calciul. Aceste tipuri sunt adeseori denumite calculi micsti.
Calculii pigmentari. Acest tip ia nastere atunci cand bila contine prea multa bilirubina. Catculii pigmentari sunt de culoare maro foarte inchis sau neagra si sunt, de obicei, mici. Factorul care duce la formarea lor nu este intotdeauna evident. Unii se asociaza productiei excesi de bilirubina datorate cicatrizarii sere a ficatului (ciroza) sau distrugerii in exces si indepartarii din circulatie a globulelor rosii (anemie hemolitica).
Calculii primari ai cailor biliare. Calculii de colesterol si pigmentari care ies din ca si se cantoneaza in caile biliare sunt denumiti calculi canaliculari secundari sau retinuti. Calculii canaliculari primari se diferentiaza prin faptul ca se formeaza chiar in interiorul cailor biliare. Ei sunt in general de consistenta moale si de culoare maro si sunt formati din bila descompusa.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor