mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tehnici orientale de tratament
Index » Plante medicinale » Tehnici orientale de tratament
» Tratamentul afectiunilor de la nivelul abdomenului inferior - diareea

Tratamentul afectiunilor de la nivelul abdomenului inferior - diareea

Dureri in zona ombilicului

In general se considera ca durerile din zona ombilicului sint generate de o inflamatie (cauzata de patrunderea frigului). Durerile din zona ombilicului pot aparea pe suprafete diferite.

Medicina clasica nu a silit o anumita afectiune pentru situatia in care durerile din zona ombilicului dureaza de multa vreme. In aceasta situatie, deseori partea exterioara a membranei intestinului gros (a colonului ascendent, a celui transversal si a celui descendent) este inflamata. Aceasta inflamatie genereaza dureri de burta, pacientul nefiind de acord cu palparea abdomenului. In situatia in care se palpa abdomenul, durerea se inrautati.

Exista dureri ale abdomenului care genereaza si dureri de spate. Medicina clasica nu poate pune un diagnostic in aceasta situatie. Cauza o constituie inflamatia membranei din partea posterioara a intestinului gros.Atunci cind apar dureri in partea stinga a abdomenului inferior sint posibile doua situatii:

1) exista o inflamatie a partii terminale a intestinului gros (sigmoid): in aceasta situatie in zona respecti poate fi obserta modificarea luminii (ea devine cenusie),

2) exista o tumora (de multe ori in faza incipienta), caz in care in acea zona poate fi obserta o pata neagra.

Atunci cind intr-o zona scade activitatea la nivel celular, energia degajata la nivel celular fi foarte mica, ceea ce afecta lumina, ea devenind cenusie. Daca deja a aparut o pata neagra, atunci inseamna ca in acea zona nu mai exista activitate la nivel celular. Aceasta din urma situatie conduce catre aparitia unei formatiuni. In acest mod se formeaza tumorile.

Pentru tratamentul durerilor din zona ombilicului este necesara actirea celulelor din zona bolna. In acest scop se vor mentine palmele in dreptul abdomenului inferior (indiferent daca problema este la nivelul colonului ascendent, transversal, descendent sau a zonei sigmoidului), una dintre palme fi mentinuta mai aproape de abdomen, la o distanta de 10 centimetri) iar cealalta palma se tine la aproximativ 30-40 de centimetri. Palma care se mentine aproape de corp se afla in dreptul zonei dureroase.

Diareea

In cazul diareei nu trebuie sa ne temem de situatia in care nevoia de a merge la toaleta intervine deseori, ci de cazul in care mergem mai rar la toaleta.Atunci cind avem diaree insotita de scaune mai dese este vorba de o inflamatie, pe cind in situatia in care avem diaree insotita de scaune mai putine fi vorba de o scadere a activitatii celulare (in acest caz rezultate apar mai greu).

Pentru a trata situatia in care diareea este insotita de numai 2-3 scaune este necesara mentinerea unei palme in dreptul abdomenului inferior, la o distanta de 10 centimetri fata de corp, cealalta palma fiind mentinuta in dreptul abdomenului superior, la o distanta de 30 de centimetri fata de acesta.

Pentru situatia in care diareea este insotita de scaune mai dese se mentine o palma in dreptul abdomenului superior, la o distanta de 10 centimetri fata de corp, cealalta palma se mentine la 30-40 de centimetri fata de abdomenul inferior.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai