mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Legume si zarzavaturi
Index » Dieta nutritie » Legume si zarzavaturi
» Urzica

Urzica







Parti folosite: Frunzele, semintele, radacina, tulpina.
Habitat: Originara din Eurasia. Creste in locuri necultivate, pe soluri umede si fertile.

In ciuda perilor ei urticanti - din pacate, uneori neluati in seama! -, urzica este o ta binefacatoare. Frunzele de urzica, tocate si pisate cu putina sare grunjoasa, se aplica pe locui muscaturilor de ciine, pe sancre, parotide, ulceratii si gangrene.
Urzica este un excelent, depurativ al organismului, eliminind toate toxinele - din plamini, stomac, rinichi, ca sau intestine.
Pulberea de frunze de urzica este salutara in combaterea afectiunilor pulmonare, indeosebi a tuberculozei. Ceaiul din frunze de urzica permite eliminarea calcuiilor urinari, purifica singele si calmeaza durerile de guta si reumatism.


Sub forma de salata sau ciorba, rfurile inflorite ale tei calmeaza burta si activeaza eruptia in varsatul de nt. De asemenea, contribuie la eliminarea calcuiilor urinari.
Zeama de urzici este salutara in oprirea singe-rarilor si a hemoragiilor bucale sau nazale, precum si impotriva hemoroizilor. Sub forma de gargara, calmeaza si ndeca inflamabile gitului.

Infuzia de urzica elimina, prin urina, toate materiile toxice, precum si apa, in caz de hidropizie. De asemenea, desfunda plaminii.
Infuzia de urzica si pelinarita resileste menstruatia. Decoctul de urzica, in asociere cu patlagina si ienupar, ndeca ulcerele de stomac si intestin. Gargara cu urzica fiarta in otet dizolva mucozitatile acumulate in git. Macerate in alcool sau ulei, urzicile sint excelente pentru intretinerea parului, pe care il intaresc, favorizindu-i cresterea. Decoctul de frunze si radacina de urzica elimina toate impuritatile de pe piele (cosuri, eczeme -etc), precum si intregul organism, permitind o mai buna circulatie sanguina.


Urzica esle unul dintre cele mai active remedii impotriva hemoptiziei, a diferitelor hemoragii si a gutei sau reumatismului.
Mincarea de urzici regenereaza singele si fortifica organismul (cura se face primavara). in plus, urzica are proprietati intaritoare si excitante in combaterea inapetentei sexuale.

» Aplicatii Afectiuni intestinale


Diaree

Afectiuni hepatice Hepatism Icter
Afectiuni ale pielii Acnee Eczeme Furuncule Gangrena Sancru Ulceratii
Reumatism ~ Guta Afectiuni nervoase Angoasa Coree Depresie Stres


Afectiuni ale stomacului Gastralgie Gastr\'ua Ulcer Diabet

Hemoragii nazale Afectiuni ginecologice Hemoragie uterina Menstruatie insuficienta Menstruatie rara Caderea parului Hidropizie Afectiuni vasculare Hipertensiune Hemoroizi Hemofine Varice
Afectiuni O.R.L. Amigtlalita Parolidita Afectiuni ale gurii Afle Gingita



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor