mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Cereale
Index » Dieta nutritie » Cereale
» Graul

Graul





Sinonime: Aniaut, griu, griu de primavara, griu de toamna, griu alb. Parti folosite: Boabele, paiele, florile proaspete. Habitat: Originar din Europa.

Griul nu este numai un aliment, ci si o ta medicinala foarte apreciata. Cataplasraele de faina biologica grabesc coacerea furunculelor, antraxului si a altor ulceratii; de asemenea, calmeaza si vindeca erizipelul. Cataplasmele pe baza de faina calduta calmeaza ochii obositi si iritati.
Ceaiul de griu este excelent in afectiunile cailor respiratorii. Decoctul din boabe de griu trateaza cu succes afectiunile prostatei si retenjia urinara. Fierbeti 350 g de boabe de griu in 1,5 1 de apa, la foc mic, limp de 15 minute. Lasati sa infuzeze peste noapte. Timp de o saptamina, beti in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cite o cana. Tratamentul se reia dupa 6 luni.
Din griu se extrage amidonul care se gaseste in comert. Acest amidon este recomandat in caz de diaree, sub forma de clisma (20 g de amidon dizolvat in 500 g de apa calda). Amidonul este benefic in caz de iritatie, excoriatie sau inflamatie a pielii: puneti, in apa de baie, 250 g de pudra de amidon. Griul incoltit este minunat in caz de anemie, demineralizare, astenie intelectuala sau fizica, rahitism, sarcina, tuberculoza sau convalescenta dupa o boala grea. incoltirea are ca efect dinamizarea proprietatilor bobului. Prin bogatia lui de minerale si vitamine, minusculul germen de griu este indicat in combaterea carentelor din alimentatie. in germenul de griu sint inmagazinate substantele cele mai pretioase, cele mai vitalizante ale bobului de griu. Este un aliment echilibram, care ar trebui consumat zilnic. in plus, este un puternic reconstituant general, care trebuie utilizat in caz de depresie, surmenaj, oboseala, convalescenta, anemie, sarcina si alaptare. Germenii de griu favorizeaza digestia, regularizeaza functiile intestinale si actioneaza ca tonic al sistemului nervos. Se maninca la inceputul mesei, cite o lingura pentru adulti si cite o lingurita pentru copii si batrini (nu uitati sa-i mestecati foarte bine, pentru ca organismul sa poata profita la maximum de virtutile lor).
Cite o lingura de germeni de griu pe zi faciliteaza si accelereaza vindecarea multor boli (astm, anemie, cancer, decalcifiere, demineraiizare, diabet, frigiditate, impotenta, afectiuni cardiovasculare, nevroze, nevrite, rahitism, scorbut, senescenta, tulburari de crestere, tuberculoza, spasmo-filie, afectiuni ale pielii).


Aplicatii

Afectiuni reumatismale


Guta

Reumatism


Artritism Afec(iuni intestinale

Diaree


DizenterieInflamatie

Gastroenterita Afectiuni ale pielii


Pete de batrinete

Furuncule


Erizipel

Ulcer


Abcese

■Antrax


Anemie - Rahitism Surmenaj intelectual si

fizic


Muscaturi de dine Afectiuni respiratorii

Tuse rebela


Guturai

Bronsita


Pleurezie

Pneumonie


Hemoptizie Afectiuni urinare

Retentie


Tulburari de prostata Afectiuni oculare

Vedere slabita


Cataracta Paralizie


Proprietati

Calmam


EmolientIntaritor

Lenitibr /> Maturati br /> Remineralizam


Racoritor




Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor