mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


V
Index » Termeni medicali » V
» Varicela

Varicela







Sinonim - varsat de vant
Varicela este o boala infectioasa contagioasa procata de un virus din familia herpesvirusurilor.
Varicela este cauzata in principal de virusul varicela-zona, care este un virus AND, care poate fi raspunzator si de aparitia zonei zoster.
Varicela survine de obicei la copii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani si este mai rara, dar mai grava, la adulti.
Transmiterea virusului se face pe cale respiuratorie, prin inhalarea picaturilor de saliva de la un bolnav sau prin contact direct cu leziunile sale cutanate.
Boala survine dupa o incubare a virusurilor care dureaza in jur de 2 saptamani, in timpul careia subiectul este contagios.
Boala se manifesta printr-o eruptie cutanata tipica , precedata de o febra nu prea ridicata si de o inrosire trecatoare a pielii. Elutia eleaza prin pusee succesive, ce se produc la 2-4 zile distanta. Apare prima oara pe torace si se intinde pe tot corpul


si in cele din urma pe fata. Este insotita de mancarimi puternice, se manifesta prin mici pete rosii cu diametru de 2-4mm, care in 24 de ore se transforma in cule superficiale mari cat gamalia de ac umplute cu lichide limpede. Continutul fiecarei cule intai se tulbura si apoi se usuca dupa doua ziele. In locul culei apare o crusta, ce cade cam in ziua a saptea.
Eruptia se vindeca in 10 pana la 15 zile.
Vaicela fiind o boala benigna , complicatiile cutanate sunt in principal leziunile formate prin scarpinat, care lasa urme de nesters. La adult sunt constatate uneori malformatii pulmonare spre a treia zi a infectiei, iar febra se ridica pana la 40 grade C.
Complicatiile cele mai severe ating subiectii imunodeprimati , eurptia este atunci cutaneomucoasa, abudenta constituita din numeroase elemente luminoase, hemoragice si necrozate.
Pentru forma obisnuita a varicelei , tratamentul consta in aplicarea locala de antiseptice, iar in cazul suprainfectiilor bacteriene, sunt prescrise antibiotice.
Prevenirea boli consta in izolarea si evictia scoal


ara a copilului bolnav pana la vindecarea sa completa.
Virusul varicelei persistand, dupa infectie, in ganglionii nersi si rachisului sau in perechile de nervi cranieni, este susceptibil sa se reactiveze cu ocazia unei scaderi a imunitatii celulare, procand zona zoster.



Articole care vorbesc despre Varicela

Varicela (herpes) zoster

ricela este o infectie primara cu virusul varicela zoster. Herpesul zoster este o reactivare a unui virus latent din radacina ganglionului posterior. ricela. Pacientul prezinta grupuri de cule cutanate de diferite varste care debuteaza in mod tipic pe spate. Durata incubarii este de 12-21 de zile. .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » pediatrie



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai