mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Sfaturi
Index » Dieta nutritie » Sfaturi
» Metodele energetice

Metodele energetice






a) Acupunctura
Nascuta in China acum mai bine de 5000 de ani, aceasta medicina are marele merit de a fi inteles prima necesitatea de a respecta armonia ritmurilor naturii si propriile ritmuri, organizarea proprie a sanatatii, importanta dietei, exercitiile fizice si rolul esential al mentalului in declansarea bolilor si in vindecarea lor. Acupunctura vindeca prin inerea acelor, masarea si aplicarea unor moxe in punctele situate pe retelele energetice de suprafata (meridiane)2'.
Indicafii principale: tratamentul prin acupunctura se sprijina pe rezultatele bilantului energetic :
- Daca aveti energia scazuta sau un vid de energie, specialistul in acupunctura va utiliza moxele (si nu acele) ca sa incalzeasca unele puncte si sa va dea energie sub forma de infrarosii, emise de incandescenta unui rulou de pelin.
- Daca exista un dezechilibru general (de exemplu, un exces de yang sau de yin), acesta va fi rezolvat prin actiunea de tonifiere sau de dispersare a punctelor yang sau yin, in functie de anotimp.


- Daca simtiti tulburari psihosomatice, acupunctura foloseste punctele psihice ale organelor interne.

- Daca exista un blocaj sau o stagnare de energie sau de singe, medicul va utiliza fie metode manuale de "osteopatie chineza", fie activarea unor puncte speciale de deblocare.
- Uneori pot exista dureri sau o disfunctie la nivelul unui traiect de energie, numit "meridian", sau a unui organ intern.
- Invers, o cula biliara lenesa poate proca stari de angoasa sau de furie nejustificate. Trebuie neaparat sa cunoastem intotdeauna aceste relatii pentru a nu trata efectul, ci cauza.
Acupunctura pentru tulburari specific masculine:
- Tulburari psihice: distonie neurovegetativa, insomnie, anxietate, depresii nerase.
- Tulburari sexuale : astenie sexuala, impotenta.
- Dureri functionale pelviene, dureri ale organelor genitale.
- Unele probleme sexuale de origine psihica.
- Unele tulburari endocrine : dereglare functionala a hipofizei, a hipo-talamusului, a tiroidei, a paratiroidelor, a suprarenalelor, a testiculelor.

- Tulburari circulatorii arteriale, venoase si limfatice, hemoroizi.
b) Metode complementare
Le gasiti in toate cartile bune de medicina si le puteti utiliza fara nici un inconvenient acasa. Trebuie sa stiti ca autotratamentul este valabil si eficace mai ales in prevenire :


- Digitopunctura: exista numeroase puncte pe care le puteti masa singuri. Digitopunctura este eficienta in usurarea durerilor, in calmarea sau stimularea nervilor. Cu ajutorul unui manual bun puteti actiona local printr-o simpla presiune exercitata in unele puncte22. Dar aceasta actiune nu se poate a cu acupunctura; este doar un tratament de intretinere.
- Moxele: indispensabile pentru a va asigura energia, pentru a va stimula sau a va calma: in China, batrinii isi incalzesc cele 36 de puncte ale stomacului in fiecare dimineata pentru a-si mentine picioarele si ochii ageri ( modulul VIII, §7).
- Magnetii ficsi: magnetoterapia este foarte eficienta in lupta contra inflamatiilor si spasmelor (trebuie sa cunoasteti foarte bine anatomia).

Principiul este simplu23 : polul negativ poseda o actiune decontracianta, polul pozitiv actioneaza impotriva durerii si a inflamatiilor (atentie: nu aplicati magnetii in regiunea capului).
- Cimpurile magnetice pulsate sint utilizate de terapeuti (osteopati, kinoterapeuti) in scopul relaxarii sau al stimularii unui organ, al sistemului ners in general, sau pentru a grabi regenerarea tesuturilor (dupa o infectie, fractura sau entorsa).



Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor