mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Patrunjelul campului

Patrunjelul campului








Pimpinella saxifraga Fam. Umbeliferae.
Denumiri populare: gagaut, macdeadon, magdanos, maidanos, mirodea, mirodie, mirodii, patlagele, patrunjei, petrinjel, petrunjel.

In traditia populara: o parte din intrebuintarile medicinale traditionale au fost preluate prin sate. Tulpinile florifere se fierbeau si decoctul se lua pentru oprirea udului. Contra ascitei se fierbeau cu boabe de ienupar si se bea decoctul. Radacina se folosea la raguseala, boli de gat, de gura, ca expectorant. Contra “tamaturii” se fierbea ta si se bea decoctul, iar cu resturile se faceau legaturi. Fiarta in lapte dulce sau plamadita in rachiu, se intrebuinta contra bolilor venerice.

Compozitie chimica: radacina tei contine substanta amara pimpinelina 0,5%, izopimpinelina, saponina, ulei eteric (1,2-6%), format din esteri ai acidului izolerianic, un derit de naftalina cu caracter lactonic, anetol, alcool aldehida, acid metil-ester butiric al izo-eugenol-epoxidului; poliine, acid cafeic si clorogenic, saponin 1%, de natura triterpenica, umbeliferona, acizi organici, etc.



Actiunea farmaceutica: se utilizeaza in afectiuni buco-faringiene, stomahic, expectorant si diuretic in calculoza renala, galactagog. In boli venerice bactericid, antiinflamator.
Se foloseste le urmatoarele afectiuni: afectiuni buco-faringiene, amigdalita, anorexie, arsuri stomacale, ascita, boli greu vindecabile, boli venerice, bronsite, faringita, hernie, lipsa laptelui la mamele care alapteaza, litiaza biliara, litiaza renala, raguseala, rani, retentie urinara.

Preparare:
- un rf de cutit de praf de ta se lua cu 15 minute inainte de mese. In afectiunile renale in special, dar si la celelalte afectiuni.
-l-2 linguri de praf de ta, se pune la 250 ml apa clocotita. Se acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani de ceai pe zi, din acesta inainte de mesele principale. La ascita se amesteca cu boabe de Ienupar.


-Extern se face cu cantitate dubla de ta, gargara comprese, spalaturi.




Articole care vorbesc despre Patrunjelul campului

Patrunjelul - patrunjelul contine uleiuri eterice, carotin, vitamina c, flavonoide etc.

Sucul de patrunjel este extrem de util in procesele de asimilare a oxigenului, precum si in mentinerea starii si functiilor normale ale glandei tiroide si a suprarenalelor. Sucul de patrunjel sau patrunjelul verde, consumat ca atare, stimuleaza functionarea tractului digestiv, este un bun diuret .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » plante si fitoterapie



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai