mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Maghiran

Maghiran







Denumire stiintifica: Majorana hortensis Fam. Labiatae.
Denumiri populare: iedera, moderan, macran, macrana, magheran, magherate, maghiuran, maieran, maderan turcesc, mageran, margaran, maderan, maghieran, pupi, sovarf.


In traditia populara:
ceaiul din ta intreaga se dadea copiilor mici pentru a inceta sul. Cu zeama de lamaie, ceaiul se bea in boli femeiesti. Se mai folosea la \"cel perit\" si \"batai de inima.

Compozitie chimica:
partile aeriene contin ulei eteric 1-l,62% acizi alacanolic si nisolic, acid rosmarinic, acid cafeic, acid clorogenic, carvacrol, flavone (Majorana, rutina, etc), hidrochinona, pentozoni, pectine, teoza, urme de zaharoza, acid ascorbic, substante minerale: calciu, potasiu, natriu, fosfor, magneziu, sulf, azot, fier, mangan, cupru, molibden, ulei eteric constituit din topinen, tujonal, terpinol, linalol, geraniol, cimenol, mentenol, eugenol, carvacrol, charcol, etc. Vitaminele A si C.



Actiune farmaceutica:
antiseptic-impiedica inmultirea microbilor, sedativ, combate insomniile, calmant nervos, diuretic, stimuleaza digestia, elimina gazele, calmeaza colicile stomacale, creste diureza, mareste peristaltismul intestinal.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni renale, alopecie, astenie, balonari, colici intestinale si stomacale, colite de fermentatie, depresie, dispepsii stomacale, dureri reumatice, gastrite hipoacide, insomnii, lipsa poftei de mancare, migrene, nevroze, rani, sciatica, stari nervoase.

Preparare:
-Infuzie din o lingurita de ta maruntita care se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara, se poate indulci cu miere daca nu aveti diabet si se pot consuma 2-3 cani din acestea pe zi.
-Infuzie din cantitate dubla de ta se foloseste in afectiunile mai grave sau se poate folosi impreuna si cu alte te medicinale marindu-i actiunea sau chiar spectrul de actitate, depinde de ce te se folosesc.





Articole care vorbesc despre Maghiran

Limfangiomatoza

Limfangiomatoza este o afectiune difuza a plamanilor ce afecteaza femeia tanara. Foarte rara, limfangioleiomiomatoza nu are o cauza anume. Ea se traduce printr-o gafaiala si printr-un pneumo-torax. Tratamentul se bazeaza pe medicamente antiestrogene. Sinonim: limfangioleiomio-matoza. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » l

Limfa

Limfa este un lichid organic translucid care joaca un rol


important in sistemul imunitar. Limfa provine din sange; ea se acumuleaza in sectorul interstitial, apoi circula in sele limfatice spre canalul toracic. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » l

Acid oxalic

Acid extrem de toxic. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » a

Maghiranul

Denumiri populare: Magheran, maghiran. Descriere: ta erbacee cu flori rosiatice sau albe. Este originar din Arabia si Egipt. La noi se cultiva pe suprafete intinse ca planta condimentara. Se folosesc: ta intreaga - Herba Majo-ranac, care contine ulei eteric, vitamina C si A. Indicatii terapeutice .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE

Maghiranul

Sinonime: Iedera, maderan, maioran, margarean, pupi. Parji folosite: ta eu flori (uscata sau proaspata). Habitat: Originar din nordul Africii, din Orientul Mijlociu, din India. Creste pe soluri uscate, bine drenate, fertile, la soare. Maghiranul usureaza respiratia, degajind plaminii. Stim .....
[ continuare articol ]
Index » Dieta nutritie » aromatele



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai