mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Brancuta

Brancuta







Denumire stiintifica: Sisymbrium officinale Fam. Crucifere
Denumiri populare: buberic, bubornic, buruiana de raul baietilor, frunza voinicului, jebghiu de munte, mustar alb, nasturel, usturoita, etc.


Se folosesc semintele sau ta cu inflorescenta.
In traditia populara: ta se folosea pentru branca dupa cum arata si numele. Ceaiul din tulpinile florifere, indulcit cu miere, se lua pentru raguseala. Decoctul se da copiilor mici contra crampelor stomacale si la epilepsie.

Proprietati: este cunoscuta mai ales popular ca una dintre cele mai utile te care se foloseste in anotimpul rece pentru bolile specifice anotimpului rece. Are de asemenea un puternic efect antiinflamator si totodata un efect diuretic.
Se intrebuinteaza la : afonie, bronsite, cistita, colici abdominale, dureri abdominale dirse, erizipel, faringite, guturai, laringite, litiaza cii urinare, raguseli rebele, scorbut, tuse.


Afonie- se face un ceai simplu sau in combinatie cu nalba 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se bea in cursul zilei cu inghitituri mici. Este bine ca totodata sa se manance galbenus de ou crud cu miere, daca nu ati diabet.

Se pot aplica si comprese calde cu ceai dublu concentrat in zona gatului. Cistita: se va bea un ceai infuzie din 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se poate consuma. Se pot face si spalaturi vaginale cu cantitate dubla de ta in acest caz.

Colici si dureri abdominale: copin vor bea un ceai in cursul zilei din 1 lingurita de ta pusa in 250 ml apa clocotita. Adultii vor folosi cantitate dubla de ta si vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se poate aplica si pe abdomen cataplasme cu ceai mai concentrat. Acestea vor fi puse calde si se tin pana la trecerea durerii. Erizipel: se va folosi sub forma de ceai cu care se vor pune comprese.



Faringita, guturai: se va face o infuzie mai concentrata cu care se va face de mai multe ori pe zi gargara. Se mai poate folosi sub forma de praf obtinut cu rasnita de cafea din ta uscata. Acesta se va pune un varf de cutit sub limba si se tine timp de 5 minute, dupa care se inghite. Se poate face si tinctura 1 parte ta cu 5 parti alcool alimentar de 70°. Se va lua din tinctura 10 picaturi- 1 lingurita de 2-3 ori pe zi in cazurile gra.




Articole care vorbesc despre Brancuta


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai